km-X thema december 2019

In de maand december gaan we aan de slag in de km-X lessen met het nieuwe thema ‘Ik stap uit mijn comfortzone!’

Het is voor kinderen (en volwassenen) fijn om vast te houden aan dingen die vertrouwd en comfortabel voelen. Waarom zou je iets anders proberen als het gewoon goed voelt? Voor hetzelfde geld gaat het helemaal fout! Is dit wel een efficiënte manier van denken?

Dingen proberen is erg spannend, maar het is wel een pre om nieuwe dingen te leren. Soms moet je het durven om een sprong in het diepe te nemen. Dit heeft een positieve invloed op het behalen van succes. Als je dit niet doet en vast blijft houden aan de oude vertrouwde situaties, dan beperk je jezelf in jouw mogelijkheden. Deze vaardigheid is voor later ook erg belangrijk voor het maken van keuzes. Het begint bij het kind: zal ik wel buitenspelen als het koud is? Op latere leeftijd kunnen het twijfels zijn of je wel af zal stappen op dat meisje of die jongen waar je stiekem een beetje verliefd op bent. Of twijfel je misschien over dat nieuwe baantje? Geef ik mijn huidige werk daarvoor op?

Gedurende deze maand gaan wij aan de slag met het stappen uit de comfortzone en het doorzetten van die initiatieven. Niet alleen het durven en het doen is van belang, maar het volhouden van de acties is net zo belangrijk. Wel is dit erg moeilijk, want dit vereist een groot doorzettingsvermogen en discipline. Vooral als het even tegen zit of niet loopt zoals je dat graag zou willen. We helpen hier de hele maand graag bij door middel van diverse oefeningen die we voor de kinderen hebben bedacht tijdens de lessen.