km-X thema januari 2020

“Haal het beste uit elkaar naar boven!”

Gedurende de maand januari gaan we aan de slag met het beter maken van jouw trainingsmaatje. Het gaat hier om het elkaar motiveren tijdens een relatief intensieve of zware opdracht. Motiveren van jouw trainingsmaatje kan je op verschillende manieren doen. Het kan (non-)verbaal en fysiek. Door woordkeuze en intonatie beïnvloed je de ander. Het kan fysiek en mentaal iets triggeren, waardoor de andere persoon nog harder of nog sneller te werk gaat. De instructeurs geven je verschillende opdrachten deze maand om hiermee aan de slag te gaan!

Een onderdeel van elkaar beter maken is complimenteren. We helpen je bij het verwoorden van goede feedback en complimenten geven. Soms vinden kinderen dit moeilijk, vooral als ze elkaar nog niet goed kennen. We leren hen twee verschillende vormen aan; de korte snelle tip en uitgebreidere feedback op specifiekere punten waarbij positieve én negatieve punten benoemd worden op een opbouwende manier.

Thuis opdracht:
Deze maand krijgen de kinderen ook een huiswerkopdracht mee om te werken aan het geven van opbouwende feedback. Het kind mag zelf kiezen over welk onderwerp dit is en geven op de hamburger (top-tip-top) feedback. Dit bespreken ze thuis dan met de ouder(s). Willen de ouders hier ook actief aan mee doen? We horen ook graag of het deze maand gelukt is, vertel het ons!