Red My Lips 2020

Red My Lips is een non-profit organisatie die is ontstaan in het brein van de Amerikaanse Danielle Tansino (New York). Op 29 jarige leeftijd is zij na een avondje uit verkracht door een bekende van haar. Na het doen van aangifte werd haar door de officier van justitie verteld dat aanklagen niet zal gaan gebeuren want ‘de jury houdt niet van meisjes die drinken…’

Om hiertegen een statement te maken is Danielle de non-profit organisatie Red My Lips gestart. De bedoeling is om de gehele maand april (sexual awareness month) elke dag rode lippenstift dragen waarbij aandacht wordt gevraagd voor seksuele agressie en victim-blaming tegen vrouwen.

Kaas met Jam, Kirsten, fotografeert elk jaar 30 vrouwen met rode lippenstift die in de maand april dagelijks worden uitgelicht op haar website. Hoofdinstructeur en eigenaar van Krav Maga Almere Laura doet hier graag aan mee en werd een aantal maanden geleden gefotografeerd hiervoor.

Hierbij het resultaat van de fotoshoot en een quote die Laura zelf uit mocht kiezen. Ze koos voor de omschrijving van Krav Maga, geschreven door Imi Lichtenfeld, de grondlegger van dit zelfverdedigingssysteem. Deze quote heeft haar altijd kracht gegeven om als ondernemer de wereld veiliger te maken door middel van zelfverdediging aan jong en oud.

KaasMetJam redmylips actie