Beste leden,

Eergisteren, op maandag 28 september, heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt. De sportsector is vrijgesteld van de maximum aantallen van 30 binnen en 40 buiten. Het standpunt van het kabinet is dat mensen moeten kunnen blijven sporten, wat enorm belangrijk is nu!

Wel houden de nieuwe maatregelen in dat vanaf 29 september voor een periode van ten minste drie weken geen publiek welkom is bij onze lessen. De ontvangstruimte die we hebben gaat in deze periode dan ook dicht.

In het kort een paar aandachtspunten:

  • Ouders/verzorgers (publiek) mogen de accomodatie niet betreden. We vragen je te wachten in de auto, buiten of (indien mogelijk) tussentijds naar huis te gaan. Ouders, maak hierover duidelijke afspraken met je zoon/dochter waar opgehaald of afgesproken wordt om op te halen;
  • als je komt trainen, kom niet te vroeg voor de les om drukte te voorkomen;
  • kom omgekleed naar de les, zodat er geen tot weinig gebruik gemaakt hoeft te worden van de kleedkamers;
  • na afloop van de les dient je de accomodatie zo snel mogelijk te verlaten.

Eerdere regels blijven uiteraard van kracht:

  • Respecteer de 1,5 meter regel voor en na de lessen;
  • reinig handen bij binnenkomst met de gratis desinfecterende alcohol;
  • reinig gebruikte materialen goed na de les;
  • bij klachten, blijft thuis en laat je testen.

Juist omdat we een contactsport lesgeven is het extra belangrijk om de regels te blijven hanteren. We willen ervoor zorgen dat we open kunnen blijven en iedereen aan zijn/haar gezondheid kan blijven werken. Mentale en fysieke gezondheid zijn immers enorm belangrijk in deze bizarre tijden.

Hopelijk tot snel weer!

Beste leden,
 
Er zijn weer een aantal examens ingepland voor het einde van 2020.
 
Let er bij de kinderen op (km-X) dat een volle punchkaart + positief behaalde mini-test een vereiste is. Is dit niet zo, wordt de aanmelding door ons ongedaan gemaakt.
Let op! Per kind mag er maar 1 ouder aanwezig zijn bij het examen.
 
Voor de tieners en volwassenen geldt een richtlijn van 40 deelgenomen lessen voor level 1 (gele band) en 60 deelgenomen lessen voor level 2 (oranje band). Zowel de tieners als de volwassenen nemen deel aan het ‘Krav Maga level … examen’.
 
Op de hoge tafels in de ontvangstruimte is er een overzicht te vinden van technieken die bij de levels horen.
 
Aanmelden is alleen mogelijk via het rooster van SportBit en kan per direct.

Vanaf vandaag, 11-5-2020 kan er ingeschreven worden voor de Krav Maga 18+ lessen en Bag Fit lessen! Meld je aan in SportBit en zie meer info in de e-mail van vrijdag 8-5-2020.

Vanaf maandag 4 mei zijn we weer aangepast begonnen met het geven van lessen! We hebben hiervoor toestemming gekregen van de gemeente Almere en zijn hier enorm blij mee.

We geven weer lessen aan de Explorers 4-6 jaar, km-X 7-12 jaar en Tieners 13-18 jaar. De Explorers en km-X trainen samen met 1 maatje (bij een oneven aantal van de les 2) en worden verder niet gewisseld om fysiek contact minimaal te houden. De Tieners mogen geen fysiek contact en trainen in all level lessen zelf, waar alle Krav Maga technieken voorbij komen. De instructeurs van Krav Maga Almere houden altijd minimaal 1,5 meter afstand en zorgen dat er geen enkel fysiek contact is.

Ben je lid bij Krav Maga Almere en ben je 13-18 jaar, dan meld je je altijd aan voor de tiener lessen, ongeacht of je eerder bij de km-X groep zat of bij de volwassenen trainde.

We geven onze lessen buiten op het eigen terrein van onze nieuwe locatie: Edvard Munchweg 91.  We hebben voldoende ruimte om lekker in de zon te trainen, of onder de afdak van het pand als het regent. Kom omgekleed, neem alle sportspullen mee en zelf drinken. Er mag niemand in het pand naar binnen.

Om iedereen de kans te geven te trainen heeft iedereen 2 mogelijkheden (credits) per week om te trainen. Het inhalen van lessen is niet mogelijk. Bij afwezigheid van de les en niet vooraf afmelden, vervalt 1 credit. Inschrijven en afmelden voor een les kan één week van te voren tot 5 minuten voor de les.

Ouders, zet a.u.b. uw kind af bij het hek en blijf niet staan kijken. Blijf in uw auto om te wachten of kom later terug. De lessen voor de Explorers duren 30 minuten, die van de km-X en de Tieners 45 minuten. Zo hebben we voldoende tijd de spullen goed bacterieel schoon te maken en rustig de les wisseling te laten plaats vinden. We snappen dat zoiets lastig is of het gezellig is om te blijven kletsen met andere ouders, maar we willen niet het risico lopen dat we door deze reden missen onze lessen niet meer voort kunnen zetten.

Bedankt allemaal voor de medewerking en steun, we blijven vechten!

Buitentrainingen corona TienersBuitentrainingen corona

Red My Lips is een non-profit organisatie die is ontstaan in het brein van de Amerikaanse Danielle Tansino (New York). Op 29 jarige leeftijd is zij na een avondje uit verkracht door een bekende van haar. Na het doen van aangifte werd haar door de officier van justitie verteld dat aanklagen niet zal gaan gebeuren want ‘de jury houdt niet van meisjes die drinken…’

Om hiertegen een statement te maken is Danielle de non-profit organisatie Red My Lips gestart. De bedoeling is om de gehele maand april (sexual awareness month) elke dag rode lippenstift dragen waarbij aandacht wordt gevraagd voor seksuele agressie en victim-blaming tegen vrouwen.

Kaas met Jam, Kirsten, fotografeert elk jaar 30 vrouwen met rode lippenstift die in de maand april dagelijks worden uitgelicht op haar website. Hoofdinstructeur en eigenaar van Krav Maga Almere Laura doet hier graag aan mee en werd een aantal maanden geleden gefotografeerd hiervoor.

Hierbij het resultaat van de fotoshoot en een quote die Laura zelf uit mocht kiezen. Ze koos voor de omschrijving van Krav Maga, geschreven door Imi Lichtenfeld, de grondlegger van dit zelfverdedigingssysteem. Deze quote heeft haar altijd kracht gegeven om als ondernemer de wereld veiliger te maken door middel van zelfverdediging aan jong en oud.

KaasMetJam redmylips actie

We zijn online! We hebben helaas onze fysieke deuren moeten sluiten, maar dat betekent niet dat we niet doorgaan. Na dagen hard werken nu exclusief voor alle leden van Krav Maga Almere het nieuwe platform Zelfverdediging Online.

Alle leden hebben hier een e-mail over gehad. Niet gekregen? Mail naar info@kravmagaalmere.nl

Kijk nu alvast voor meer informatie en registreren op https://zelfverdedigingonline.nl/over-zelfverdediging-online/

Zelfverdediging Online

Vandaag, woensdag 18 maart, geven we om 17:00 uur onze eerste Facebook live-stream. Bekijk deze (of je nu lid bent of niet van Facebook) op www.facebook.com/KravMagAlmere.

We geven een training die geschikt is voor kinderen én volwassenen. Als je samen met iemand bent met wie je VEILIG kunt trainen dan kunnen de meeste oefeningen ook als partner training uitgevoerd worden. We laten een duo (die samen veilig kan trainen) zien hoe!

Benodigdheden: een school (rug) tas en wat boeken.

Op dinsdag 17 maart gaf eigenaar Laura live via Facebook een rondleiding in het nieuwe Krav Maga Almere pand een rondleiding en beantwoordde vragen in deze onzekere tijden. Bekijk de opname hieronder terug!

Beste leden,

In verband met het coronavirus heeft het kabinet zondag besloten om scholen, horecagelegenheden en sportclubs in Nederland te sluiten. Als marktleider in onze regio op het gebied van zelfverdediging en persoonlijke veiligheid vinden wij het onze verantwoordelijkheid om onze leden en medewerkers te beschermen. Daarom is Krav Maga Almere tot nader order gesloten.

Het is een moeilijke beslissing, in ons 10-jarig bestaan hebben we nooit de deuren hoeven sluiten voor zoiets. Om verspreiding van het virus tegen te gaan wordt iedereen opgeroepen de sociale contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Doordat we tijdens trainingen veel fysiek contact hebben, moeten wij ook gehoor geven aan de nieuwe maatregelen.

We volgen de richtlijnen van de overheid en het NOC*NSF en hopen jullie zo snel mogelijk weer op in ons trainingscentrum van dienst te kunnen zijn. We zullen jullie hierover informeren via de SportBit app. Ook vind je in de SportBit app wanneer de lessen weer zijn ingeroosterd.

Om te zorgen dat je je niet hoeft te vervelen, zullen we de aankomende tijd leuke workouts die je thuis kunt doen, interessante artikelen en filmpjes, en recepten om je fit en gezond te houden online delen. Houd hiervoor onze social media en de website in de gaten. Om niet iedereen te overspoelen met e-mails en push-meldingen in de app, sturen we niets via SportBit.

Links naar onze online (social media) accounts:
Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube
Website

Mochten er in de tussentijd nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden wij u op de hoogte. Wij doen ons best om eventuele ongemakken zoveel mogelijk op te vangen en u zo goed mogelijk te informeren.

Met sportieve groet,

Team Krav Maga Almere